Джоузеф Дитури, професор от Университета на Южна Флорида, се надява да

...
Джоузеф Дитури, професор от Университета на Южна Флорида, се надява да
Коментари Харесай

100 дни живот под водата: Мъж иска да открие невероятни неща за човешкото тяло

Джоузеф Дитури, професор от Университета на Южна Флорида, се надява да направи повече от това да сложи международен връх, като живее под вода в продължение на 100 дни. Той се надява да стане „ свръхчовек “, пише Men's Health.

Човешкото тяло в никакъв случай не е било под вода толкоз дълго , тъй че ще бъда следен от близко. Този опит ще изследва всеки метод, по който това ще повлияе върху тялото ми, само че моята нулева догадка е, че ще има усъвършенствания в здравето ми заради нарасналото налягане “, казва Дитури в известие за новините.

Дитури, който също е служил като водолазен офицер в американския флот в продължение на 28 години, има вяра, че едно по-ранно изследване, което демонстрира, че клетките, изложени на нараснало налягане, се удвояват в границите на пет дни,  предполага, че той може да усили дълголетието си и да предотврати болести, свързани със стареенето посредством живеене в среда под налягане . „ Така че подозираме, че ще изляза суперчовек “, споделя той.

55-годишният Дитури ще остане в местообитание от 100 квадратни фута на 30 фута под повърхността в Jules' Undersea Lodge близо до Кий Ларго.  Докато е там, Дитури ще продължи да преподава своя клас по биомедицинско инженерство онлайн, а медицински екип ще документира здравето му, като рутинно се гмурка до местообитанието, с цел да организира проби.  Преди, по време и след проекта Дитури ще бъде подложен на психосоциални, психични и медицински проби, които включват кръвни панели, ултразвук, електрокардиограми и стволови кафези.

Когато Дитури напуща американския флот, той учи в Университета на Южна Флорида, с цел да научи за травматичните мозъчни пострадвания. 

„ Много от моите братя и сестри в армията получиха травматични мозъчни пострадвания и желаех да науча по какъв начин да им оказа помощ. Знаех добре, че хипербарното налягане може да усили церебралния кръвен поток и допуснах, че може да се употребява за лекуване на травматични мозъчни пострадвания. Предполагам, че използването на известните механизми на деяние на хипербарната медицина може да се употребява за лекуване на необятен набор от болести ", споделя Дитури.

По пътя Дитури планира да тества инструмента за изкуствен интелект на собствен сътрудник за скрининг на човешкото тяло за заболяване и да бъде хазаин на дискусии в YouTube за подмладяване на морската среда. Ако успее в задачата си, Дитури ще сложи и нов международен връх за живот под вода, надминавайки 73-дневната граница, сложена от двама професори от Тенеси през 2014 година, които също са отседнали в Jules' Undersea Lodge.

Всичко, от което се нуждаем, с цел да оцелеем, е тук на планетата. Подозирам, че лекарството за доста заболявания може да се откри в неоткрити организми в океана.  За да разберем, имаме потребност от повече откриватели ", смята Дитури. Той е подготвен да отиде под водата за 100 дни, с цел да потвърди правотата си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР